UPOV Cuvi posjetili studenti diplomskog sveučilišnog studija strojarstva iz Pule s profesorima

Dana 08.05.2023.g. Postrojenje za pročišćavanje otpadne vode posjetili su studenti diplomskog sveučilišnog studija strojarstva Tehničkog fakulteta iz Pule u sklopu kolegija Inženjerstvo zaštite okoliša sa profesorom doc. Donaldom Schiozzi i asistentom Emilom Burićem, dipl.ing.pp.

Studentima i profesorima je prikazan dokumentarni film o Projektu prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj, kroz aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijske mreže, te kroz aktivnosti izgradnje Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda i Postrojenja za solarno sušenje mulja, ali i budući plan izgradnje kompostane. Studenti su bili posebno zainteresirani za metodu sanacije obalnog kolektora, vakuumsku kanalizaciju, tipove crpki i način održavanja istih, na čije upite je odgovarao direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjen Pulić.

Zatim su obilazili svaki objekt izgrađenog Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi uz vodstvo direktora Odvodnje Rovinj-Rovigno d.o.o. Ognjena Pulića, rukovoditelja održavanja i operative SJO Igora Marjanovića, te voditeljice uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Sanje Ivančević koji su bili na raspolaganju za sve upite. Studenti i profesori imali su priliku vidjeti i uzorak pročišćene vode kao i laboratorij i laboratorijsku opremu.