„UREDI NA GRADILIŠTIMA“ Odvodnje Rovinj Rovigno d.o.o. prošle subote bili na usluzi stanovnicima naselja Rovinjsko Selo, Borik i Bolničko naselje

Unatoč kiši i lošem vremenu, stanovnici naselja Rovinjsko Selo, Borik i Bolničko naselje u velikom su broju posjetili otvorene „Urede na gradilištima“ kojima Odvodnja Rovinj – Rovigno d.o.o. dolazi građanima u njihova naselja, na gradilišta Projekta odvodnje, prikupljanja i pročišćavanja otpadnih voda koji je u tijeku, kako bi na licu mjesta dobili informacije. Građani su najviše tražili informacije vezano za proceduru, potrebnu dokumentaciju i cijenu kućnog priključka, točno vrijeme početka i trajanja radova u njihovoj ulici i slično. Sve ih je obradovala vijest o Odluci Gradskog vijeća Grada Rovinja – Rovigno, a koja je stupila na snagu 1. studenog 2018. godine, da se kućni priključci na sustav odvodnje otpadnih voda (kanalizacije) neće naplaćivati. Za razliku od drugih komunalnih usluga gdje se priključci naplaćuju (plin, struja), procedura dugo traje, a dokumentacija je obima, Odvodnja Rovinj Rovigno d.o.o. nastajala je minimalizirati potrebnu dokumentaciju i broj potrebnih dolazaka, a ovom odlukom Gradskog vijeća sada je i trošak priključka 0 kuna. Sve se može riješiti jednim dolaskom u poslovne prostorije Odvodnje Rovinj- Rovigno d.o.o. ili dolaskom u neki od Ureda na gradilištu, kad Odvodnja dolazi građanima. Ukoliko se ponese sa sobom potrebna popratna dokumentacija: građevinska dozvola ili uvjerenje o starosti građevine (za one starije od 1968. godine), izvadak iz Zemljišne knjige i kopija Katastarskog plana (ne stariji od 6 mjeseci), zahtjev za legalizaciju, ukoliko se radi o nezakonito izgrađenom objektu, kopija računa za vodu na predmetnoj čestici i kopija osobne iskaznice podnosioca zahtjeva (daje se na uvid, ne pohranjuje se) na licu mjesta, u „Uredu na gradilištu“ može se ispuniti i podnesti Zahtjev za priključenje građevine na javni sustav odvodnje Grada Rovinja – Rovigno.

Građani su dobili i informaciju o roku završetku radova, što ih je, jednako tako, izuzetno zanimalo. Ugovorna obveza završetka svih ovih radova Aktivnosti 2 je do 18. rujna 2019. godine. Plan je da se gotovo sve završi do 15. lipnja 2019. godine., i prije ugovornog roka, a zbog nesmetanog odvijanja glavne turističke sezone. Najintenzivniji radovi odvijaju se u Rovinjskom Selu, gdje osim ovog projekta kroz koji se gradi 13 km nove kanalizacijske mreže, radove na izgradnji mreže izvodi i Vodovod, a zbog svega navedenog na snazi je i posebna prometna regulacija. Iako radovi, iskopi, strojevi, buka i posebna regulacija prometa u ovom trenutku utječu na kvalitetu života stanovnika navedenih naselja, svi su svjesni da se radi o najvećoj infrastrukturnoj investiciji na području Rovinja koja će po svom završetku, planiranom za sedam mjeseci, dugoročno unaprijediti kvalitetu života stanovnika aglomeracije Rovinj, njihovih gostiju i doprinijeti načelu dobrog upravljanja postojećim vodnim resursima te ispunjenju zahtjeva Europske Direktive o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda.
Kako slika govori više od 1000 riječi, pogledajte Galeriju fotografija sa subotnjih događanja.