Predstavljanje na državnoj razini

Dana 28.12.2023.g. Odvodnja Rovinj – Rovigno d.o.o. predstavila je EU Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj u Zagrebu na državnoj razini.

U periodu od 10-12h na štandu ispred shopping centra Avenue mall građanima je kroz brojne promotivne materijale za sve uzraste bilo omogućeno da se bolje poznaju s ovim velikim projektom i prikupe važne informacije o njemu.

U prezentiranju projekta sudjelovao je tim za promidžbu i vidljivost projekta sa svojim stručnim suradnicima Ninom Kordić i Valentinom Fackom.

Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj, sa svojih 100% pokrivenosti, prikazan je kao dobar primjer i za druge gradove, a prolaznicima su uz bojanke, promotivne letke, bilježnice te privjeske sa zaštitnim znakom UPOV-a Cuvi, mogli dobiti i odgovore na sva pitanja.

Projekt je u svojoj završnoj fazi provedbe, a tijekom cjelokupne provedbe Projekta, od 2016. godine s građanima se kontinuirano komuniciralo korištenjem različitih komunikacijskih alata i formata: od medijskih kampanja do organiziranja javnih predstavljanja, obilazaka gradilišta,  edukativnih aktivnosti po školama ili za vrtićku populaciju, weba, Facebooka, Twittera ili X-, a upravo održano predstavljanje na državnoj razini jedno je od zadnjih u nizu.

Podsjetimo, projekt „Prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj“, službeno je započet 9. prosinca 2016. godine potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije iz Kohezijskog fonda i sada je u  završnoj  fazi svoje provedbe. Ukupna vrijednost EU projekta  iznosi 34.366.520,66 EUR (258.934.549,94 HRK), od čega 23.935.105,91 EUR (180.339.055,48 HRK) čine nepovratna sredstva financirana od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Tijekom prezentiranja projekta građanima i posjetiteljima Zagreba snimljene su radio i TV reportaža.