Rovinj – Rovigno broji 2.711.153 noćenja

Kako prenosi mrežna stranica Grada Rovinja-Rovigno, od početka godine do danas ostvareno je 2.711.153 noćenja što naš grad trenutno čini najuspješnijom turističkom destinacijom u Hrvatskoj. U odnosu na prošlu godinu, do sad je ostvareno 70% više noćenja.

Poboljšanje infrastrukture grada izuzetno je važno za jačanje turističkog potencijala, što pokazuje da i ovaj projekt ima svoj doprinos turističkom uspjehu grada Rovinja-Rovigno. Za primjer se može uzeti značajno smanjenje broja pražnjena septičkih jama u sezoni što je posljedica rekonstrukcije i izgradnje nove kanalizacije mreže. Poboljšanje u prikupljanju i odvodnji otpadnih voda pozitivno se odrazilo na kvalitetu života i kvalitetu turističke ponude.

Nova kanalizacijska mreža i planirano postrojenje za pročišćavanje voda osmišljeni su na način da mogu podnijeti velike varijacije u broju stanovnika i znatno veće opterećenje tijekom turističke sezone. Ukupni vršni kapacitet postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda iznosi 63.000 ES (ekvivalent stanovnika).

Cijeli članak o turističkoj sezoni 2021. pročitajte na mrežnoj stranici Grada:

https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/turisticka-sezona-rovinj-rovigno-pomeo-konkurenciju/