Radne akcije u rovinjskim naseljima Gripole, Borik i Bolničko naselje i predstavljanje projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj: izvješće s događanja

Kako je i bilo najavljeno, u subotu, 14. travnja i nedjelju, 15. travnja u rovinjskim naseljima Gripole, Borik i Bolničko naselje, ujedno i gradilištima Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj nekoliko stotina građana  svih dobi okupilo se kako bi dalo vlastiti doprinos uređenju okoliša svojih naselja, a prije početka turističke sezone. Sadile su se masline, cvijeće i ostalo mediteransko bilje, uređivale plaže, orezivalo raslinje, okopavalo i grabljalo,  farbale ograde i klupe. Po obavljenom poslu, neformalna druženja susjeda i prijatelja nastavila su se i poslijepodnevnih satima, uz zajednički ručak i prigodni glazbeni program. U Griopolama su bile organizirane i natjecateljske aktivnosti mini olimpijade na otvorenom za najmlađe te natjecanje u boćanju za one starije. Akcije je došao podržati i gradonačelnik Marko Paliaga i građani su imali mogućnost dobiti na licu mjesta odgovore na sva pitanja u njegovoj nadležnosti.

Odvodnja Rovinj Rovigno d.o.o. provoditelj Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj osigurala je informativni štand na mjestima odvijanja radnih akcija, ujedno i gradilištima Projekta, na kojem su se građani u direktnoj komunikaciji s djelatnicima Odvodnje te kroz pripremljene projektne materijale mogli upoznati sa svim detaljima projekta koji će po završetku doprinijeti i kvaliteti života u njihovim naseljima. Da podsjetimo, u naseljima Borik i Bolničko naselje izgradit će se vakumska kanalizacija u ukupnoj duljini od 6.320 m, uključujući i pripreme za kućne priključke te vakumska stanica kapaciteta 25l/s, a u naselju Gripole kanalizacijska mreža, uključujući i pripreme za kućne priključke  i spojni cjevovod Rovinsko Selo – Gripole. Ostale aktivnosti projekta odnose se na sanaciju obalnog i sanacijsku kopnenog kolektora bez kopanja, rekonstrukciju crpnih stanica Škver i Kino, izgradnju novog tlačnog voda Škver, izgradnju kanalizacijske mreže Rovinjsko Selo te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Rovinj.

Dio atmosfere duha zajedništva i dobrog raspoloženja možete osjetiti kroz galeriju slika sa događanja.