Odvodnja Rovinj Rovigno d.o.o. u subotu 16. studenog još jednom je odgovarala na upite građana u „Uredu na gradilištu“ u Rovinjskom Selu

„Ured na gradilištu“ ponovno je bio otvoren za sve građane aglomeracije Rovinj u Rovinjskom Selu u subotu 16. studenog. Predstavnici Odvodnje Rovinj-Rovigno d.o.o.i predstavnici izvođača radova GP KRK d.d. bili su na raspolaganju građanima za sva pitanja i informacije. Za građane su bili pripremljeni informativni i promotivni materijali putem kojih su mogli saznati pojedinosti o projektu te preuzeti situacijski prikaz sa označenim trenutnim stanjem na gradilištu u Rovinjskom Selu. Kao i svaki put, i ovoga puta interes i odaziv građana bio je velik,a najviše su se tražile informacije vezane za točno vrijeme priključenja na mrežu, radove na njihovim parcelama te problematiku oborinske odvodnje koja se javila zbog ekstremnih količina oborina u posljednjih nekoliko tjedana.

U tijeku su finalni radovi u Rovinjskom Selu. Po završetku radova samo u Rovinjskom Selu biti će izgrađeno 13,7km nove kanalizacijske mreže. Dio građana Rovinjskog Sela koji je zaprimio obavijest o mogućnosti priključenja na sustav javne odvodnje, već se tehnički može priključiti, dok je za preostali dio građana plan priključenja na novu mrežu početkom 2020. godine, nakon primitka službene obavijesti. Iako su radovi utjecali na dinamiku svakodnevnog života u Rovinjskom Selu uslijed prisutnosti strojeva, posebne regulacije prometa i buke, po njihovom završetku dugoročno će se unaprijediti kvaliteta života stanovnika aglomeracije Rovinj,a posebno stanovnika Rovinjskog Sela koji prije projekta nisu bili spojeni na kanalizacijsku mrežu. Osim kvalitete života stanovnika, važno je istaknuti da će se uz unaprjeđenje sustava prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja sačuvati vrijedan rovinjski morski okoliš i vodni resursi.

„Ured na gradilištu“ ponovo će biti otvoren 23. studenog, ovoga puta u Boriku i Bolničkom naselju.