Odvodnja Rovinj Rovigno d.o.o. održala je posjet gradilištu u subotu 23. studenog u Boriku i Bolničkog naselju

Odvodnja Rovinj-Rovigno nastavlja informirati stanovnike aglomeracije Rovinj u sklopu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj. Nakon što je prošlu subotu organiziran posjet gradilištu u Rovinjskom Selu, ovu subotu, 23. studenog, posjet gradilištu u formatu „Ured na gradilištu“ održan je Ulici Matije Vlačića Ilirika br.1., ispred nove vakuumske crpne stanice. Ovaj „Ured na gradilištu bio je namijenjen stanovnicima Borika i Bolničkog naselja, ali i svim zainteresiranim stanovnicima aglomeracije Rovinj.  Predstavnici Odvodnje Rovinj-Rovigno d.o.o. na postavljenom štandu bili su na raspolaganju građanima za sva pitanja i informacije. Za građane su bili pripremljeni informativni i promotivni materijali putem kojih su mogli saznati pojedinosti o projektu te preuzeti situacijski prikaz sa pregledom ukupnih rezultata i ciljeva projekta. Stanovnike je najviše zanimalo točno vrijeme priključenja na sustav javne odvodnje te detalji vezani uz potpisivanje ugovora za priključenje.

Na području Borika i Bolničkog naselja dovršeni su svi radovi na kanalizacijskoj mreži, uključujući i završne radove kao što je asfaltiranje. U sklopu vakuumske kanalizacije u Boriku i Bolničkom naselju ukupno je izvedeno 6.114 m glavnog kolektora vakuumske kanalizacije te je izgrađena nova vakuumska crpna stanica. Ugovoreno je  208 vakuumskih kućnih priključaka , od kojih su 21 financirana iz sredstava EU, a 187 priključaka financirani su iz vlastitih sredstava Odvodnje Rovinj-Rovigno d.o.o. Radovi na izvedbi priključaka su pri kraju, te je do kraja 2019.godine preostalo za montirati oko 20 kućnih priključaka. Osim kanalizacije, izgradilo se i  3.500 m vodovodne mreže, 1.000 m gradskog plina te  4.000 m optičke mreže , čime je obuhvaćeno 657 kućanstava.

„Ured na gradilištu“ samo je dio aktivnosti kojima se informira stanovništvo svih dobnih skupina na području aglomeracije Rovinj. Ukupna vrijednost projekta je 223.862.848 HRK. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 160.585.512,68 HRK.